Όμηρος και τραγικοί ποιητές στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο του πρ. κάμπινγκ Βούλας - ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ

Όμηρος και τραγικοί ποιητές στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο 
                             του πρ. κάμπινγκ Βούλας

 Όμηρος…                         
   Το Σεπτέμβριο του 2014 ξεκινήσαμε την ανάγνωση σε συνέχειες της Ιλιάδας του Ομήρου. στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο του πρ. κάμπινγκ Βούλας Συναντήσεις δύο φορές τη βδομάδα με ελεύθερη-δωρεάν συμμετοχή και σε κάθε συνάντηση ανάγνωση μια ολόκληρης ραψωδίας.  
Ήταν ένα πείραμα  και για μένα την ίδια, γιατί δεν μπορούσα να προβλέψω την απήχηση αυτού του εγχειρήματος , που στηριζόταν στην ακροαματική διαδικασία ενός ολόκληρου έπους. Το αποτέλεσμα ξεπέρασε τις προσδοκίες μου.    Το ενδιαφέρον ήταν  μεγάλο   και νέοι προβληματισμοί προστίθεντο   κάθε φορά στη συζήτηση που ακολουθούσε μετά  την ανάγνωση.
Η  Ιλιάδα ολοκληρώθηκε το Δεκέμβριο  του 2014. Βλέποντας το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων συνεχίσαμε με την Οδύσσεια, από  το Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο του 2015.


  Σοφοκλής και Ευριπίδης…                                    
 Από το Σεπτέμβριο μέχρι  και το Δεκέμβριο του 2015 ασχοληθήκαμε με  τρεις τραγωδίες , τον Αίαντα  και το Φιλοκτήτη του Σοφοκλή και την Ελένη του Ευριπίδη. Οι ομηρικοί ήρωες στο χώρο  της τραγωδίας.  Παράλληλα,  προσεγγίσαμε τα ίδια πρόσωπα και μέσα από τους μονολόγους της Τέταρτης Διάστασης του Γιάννη Ρίτσου. Η παρουσίαση των τραγωδιών γινόταν με τη μορφή θεατρικού αναλογίου : Ανάγνωση όλου του έργου με εναλλαγή αναγνωστών.
Για όλες αυτές τις δράσεις υπάρχουν σελίδες στο φέις μπουκ με την πορεία των συναντήσεων και σχετικό εικαστικό υλικό από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

1. Ιλιάδα στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο του πρ.κάμπινγκ Βούλας
2. Οδύσσεια στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο του πρ. κάμπινγκ Βούλας
3. Ο Φιλοκτήτης στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο του πρ. κάμπινγκ Βούλας
4. Αίας, Σοφοκλής
5. Ελένη, Ευριπίδης Αυτοδιαχειριζόμενος χώρος πρ. κάμπινγκ Βούλας.
 Το πρ. κάμπινγκ Βούλας ως δημόσιος αυτοδιαχειριζόμενος χώρος,  ως χώρος ελεύθερης  συμμετοχής  και συνεργασίας , με ενέπνευσε  για αυτή τη δραστηριότητα. Η ένθερμη στήριξη της ιδέας μου από την ανοιχτή συνέλευση των εθελοντών-πολιτών  του πρ. κάμπινγκ  με ώθησε στο να οργανώσω τις συναντήσεις  και το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων στο  να τις συνεχίσω.

       Ευχαριστώ όλους για αυτή την ωραία εμπειρία.  
       Συνεχίζουμε…

       Άσπα Αρώνη- Κότσαλη, φιλόλογος- αρχαιολόγος,
                      ΜΔΕ στη Φιλοσοφία



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου