ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ π. ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΒΟΥΛΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ  π. ΚΑΜΠΙΝΓΚ  ΒΟΥΛΑΣ
ΣΤΟ  ΣΚΟΤΑΔΙ  ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ  ΝΑ  ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΟΥΜΕ  ΤΟ  ΦΩΣ…
Η  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ  ΔΙΑΣΤΑΣΗ  ΤΟΥ  ΕΡΓΟΥ  ΠΟΥ  ΓΙΝΕΤΑΙ  ΣΤΟ  ΧΩΡΟ

Η ανοικτή συνέλευση του π. κάμπινγκ Βούλας, στην οποία συμμετέχουν ελεύθερα  όλοι οι πολίτες από όλες τις  περιοχές, από την σύσταση της την Τετάρτη 13/6/2012  ( δημιουργήθηκε λόγω τις δημόσιας τοποθέτησης την ημέρα του ανοίγματος, ότι ο Δήμος δεν μπορεί να αναλάβει την φροντίδα του χώρου) φροντίζει με εβδομαδιαίες τακτικές συναντήσεις να συζητά εξαντλητικά, να προγραμματίζει και να φροντίζει για όλες τις απαραίτητες τακτικές εργασίες καθαριότητας - συντήρησης του κοινόχρηστου χώρου καθώς και για την υλοποίηση των προτεινόμενων από τους πολίτες ή συλλόγους - συλλογικότητες δωρεάν δράσεων που τελικά  όλοι μαζί υλοποιούν.

Το κλειστό π. κάμπινγκ Βούλας το άνοιξαν οι πολίτες , οι σύλλογοι και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας  στις 10/6/2012, μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Το άβατο που υπήρχε για πάνω από 20 χρόνια (εκτός από  μικρά χρονικά διαστήματα - Ολυμπιακοί Αγώνες 2004 & προεκλογική φιέστα το 2010) ήταν μαζί με την κλειστή και δυσπρόσιτη  Β΄ Οργανωμένη παραλία Βούλας (που ακόμη παραμένει έτσι),το αίσχος και η ντροπή της τοπικής μας κοινωνίας και απεικόνιζε την διαχρονική ολιγωρία και αδράνεια των Δημοτικών αρχών.

Από τις 10/6/2012 που ο χώρος άνοιξε, την απολύτως ελεύθερη Δημόσια παραλία και τον χώρο που οι  εθελοντές φροντίζουν και καθαρίζουν, χαίρονται όλο και περισσότεροι πολίτες κάθε χρόνο.
Αναλυτικά, γίνεται τακτική καθαριότητα καθημερινά επί 7 μήνες την άνοιξη-καλοκαίρι- φθινόπωρο και εβδομαδιαία τακτική καθαριότητα τους 5 μήνες του χειμώνα.
Ετήσια  μαζεύονται από τον χώρο πάνω από 2200 σακούλες μεγάλους μεγέθους απορρίμματα σε περίπου 220 τακτικές εργασίες καθαριότητας 
του χώρου.
ΣΥΝΟΛΙΚΑ  ΣΕ  ΛΙΓΟ  ΑΓΓΙΖΟΥΜΕ  ΤΙΣ  10.000  ΣΑΚΟΥΛΕΣ

Στους συμπολίτες μας  που απολαμβάνουν την παραλία του π.κάμπινγκ τα 4,5 τελευταία χρόνια πρέπει να προστεθούν οι χιλιάδες που παρίστανται και συμμετέχουν στην υλοποίηση των ποικίλων δράσεων που διοργανώνονται   ή φιλοξενήθηκαν  στο χώρο με προτάσεις στην ανοικτή συνέλευση.
 Αυτές τις δράσεις που πάντα κοινοποιούμε πριν την υλοποίηση τους, στο Δήμο και σε σχεδόν όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα τις περιοχής αλλά και ευρύτερα, μόνο λίγα έχουν την ανοικτή σκέψη να τις δημοσιοποιούν και να ενημερώνουν τους πολίτες.
Αντίθετα, αποστολές δημοσιογράφων από το εξωτερικό (π.χ.  Εθνικός Κήρυκας Νέας Υόρκης  - JDF TV – Ισπανοί δημοσιογράφοι – Γερμανοί δημοσιογράφοι - Nikkei Inc ) κατέγραψαν την προσπάθεια των πολιτών να παραμείνει ο χώρος ανοικτός ελεύθερος και προσβάσιμος για όλους.

Διαχρονικά έχουν γίνει και γίνονται τακτικά από τους πολίτες, με δωρεάν πάντα είσοδο και ανοικτές για όλους, στο χώρο πάνω από 200 προβολές έργων-ντοκιμαντέρ , συνολικά πάνω από 250 μαθήματα δωρεάν και ανοικτά για όλους, μελισσοκομίας-ιστορίας-θεάτρου-ισπανικών-ανάγνωσης αρχαίων κειμένων-ντεκουπάζ-φορολογικά-ελευθερου λογισμικού-οινοποιίας-διατροφής-φυσικής φύτευσης-χορωδίας-συζητήσεις περί φωτογραφίας.
Συμμετέχουμε  ενεργά σε δράσεις για το περιβάλλον και το Δημόσιο χώρο.
Διοργανώνουμε  αλληλέγγυες δράσεις και στηρίζουμε αλληλέγγυες δομές. 

Η ανοικτή συνέλευση είχε και έχει με όλες τις  Δημοτικές αρχές διαχρονικά  επαφή και συνεννόηση.
Διεκδίκησε και διεκδικεί σταθερά την ανάληψη από τον Δήμο ενεργειών και πρωτοβουλιών  για την αναβάθμιση των υποδομών του χώρου και συντήρηση του π. κάμπινγκ Βούλας σαν Δημόσιου χώρου. 

Κρίνοντας συγκριτικά το καγκελόφρακτο σκοτεινό παρελθόν του π. κάμπινγκ Βούλας με την τρέχουσα Δημόσια φωτεινή περίοδο των 4,5 τελευταίων χρόνων , κατά την οποία  έχουν πρόσβαση όλο το 24ώρο όλοι οι πολίτες όλο το χρόνο , πρέπει να αναλογιστεί ο καθένας μας  για το τι θεωρεί ο καθένας μας πραγματικά κοινόχρηστο-Δημόσιο και προσβάσιμο.

Ο ελεύθερος Δημόσιος χώρος του π. κάμπινγκ Βούλας μας περιμένει όλους να τον  πλαισιώσουμε και να τον στηρίξουμε, διεκδικώντας να γίνει αυτός που μας αξίζει.

                                       η ανοικτή συνέλευση των εθελοντών του π. κάμπινγκ Βούλας.

http://www.voulacamp.blogspot.com/                     Email :   voulacamp@gmail.com


      3 / 2 / 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου