ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΤΙΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΤΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ - ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 13/10/2014

ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΤΙΟΥ
ΜΕΤΩΠΟΥ ΤΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ  ΔΕΛΤΙΟ                      13/10/2014
Η Δημόσια περιουσία, ο Δημόσιος κοινόχρηστος χώρος και οι Παραλίες του Σαρωνικού ανήκουν σε όλους Έλληνες πολίτες σύμφωνα με το σύνταγμα της χώρας.
Η προσπάθεια από την παρούσα κυβέρνηση να ξεπουλήσει το παραλιακό μέτωπο στο όνομα της υποτιθέμενης «ανάπτυξης» μας βρίσκει εντελώς αντίθετους. Για τον λόγο αυτό δημοτικές παρατάξεις, κοινωνικοί και επιστημονικοί φορείς από τον Πειραιά μέχρι το Σούνιο, συντονίζουμε τα βήματά μας, τις δράσεις μας και καλούμε όλους τους πολίτες όχι μόνο των παράλιων δήμων αλλά όλου του λεκανοπεδίου, να ενώσουν μαζί μας τη φωνή τους και να αντισταθούμε στην πώληση  ή μακροχρόνια παραχώρηση και το ξεπερασμένο μοντέλο ανάπτυξης που επαγγέλλονται για το Παράκτιο Μέτωπο του Σαρωνικού. 

Εμπαίζοντας τον χειμαζόμενο εμπορικό κόσμο της περιοχής, τάζουν αόριστα ανάπτυξη.
Αντί να δοθούν κίνητρα για την αναβάθμιση των επιχειρήσεών τους και την τουριστική προβολή της περιοχής, δίνεται το τελειωτικό χτύπημα με την αποκοπή τους από την παραλιακή ζώνη, που εκχωρείται με αθέμιτους όρους φορολογικών ελαφρύνσεων στους μεγάλους επενδυτές.
Η Κυβέρνηση με άλλοθι την οικονομική κρίση, παραχωρεί σε μία Ανώνυμη Εταιρεία με μόνο σκοπό το κέρδος, παραλιακές περιοχές που κατά το Σύνταγμα της χώρας μας είναι Δημόσιες, Ελεύθερες για όλους τους πολίτες και συνεπώς Αμεταβίβαστες. 
Παραλιακές περιοχές που αποτελούν επίσης ευαίσθητα παράκτια και θαλάσσια οικοσυστήματα που αν και σύμφωνα με το νόμο, αλλά και διεθνείς συμβάσεις το κράτος οφείλει να διασφαλίζει την προστασία και βιωσιμότητά τους, παραδίδονται σε ασύδοτα ιδιωτικά συμφέροντα μέσω του ΤΑΙΠΕΔ και της Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε.

Ως εκ τούτου θεωρούμε αδιαπραγμάτευτες αρχές: 
• Την προάσπιση της Δημόσιας Περιουσίας , του Δημόσιου Κοινόχρηστου Χώρου και των παραλιών του Σαρωνικού
• Την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες 
• Τον απόλυτο σεβασμό και την ανάδειξη του φυσικού, πολιτιστικού και οικιστικού περιβάλλοντος του Σαρωνικού. Την προστασία και τη διατήρηση ενός υψηλής οικολογικής ποιότητας παράκτιου περιβάλλοντος
• Την με επιστημονικούς όρους ολοκληρωμένη διαχείριση της παράκτιας ζώνης στην βάση των αρχών της αειφορίας
• Τη συμμετοχή των δημοτικών αρχών και των τοπικών κοινωνιών στο σχεδιασμό και την προώθηση ήπιας μορφής ανάπτυξης, που θα σέβεται και θα λάβει υπόψη όλα τα παραπάνω
• Την παραμονή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση της χρήσης και διαχείρισης του Παραλιακού Μετώπου Σαρωνικού 
Επίσης καλούμε τους νεοεκλεγέντες δημάρχους των δήμων του Παραλιακού Μετώπου του Σαρωνικού, να σεβαστούν την υποχρέωσή τους να υπηρετούν το Δημόσιο συμφέρον, αλλά και τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις για ελεύθερες παραλίες.
Σας καλούμε να αγωνιστούμε όλοι μαζί
• Για την υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας και του παραλιακού μετώπου του Σαρωνικού.
• Για να μην γίνουμε ξένοι στο τόπο μας
• Για να υπάρχει Αύριο για μας και τα παιδιά μας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου