ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΑΘΩΩΣΗ ΤΟΥ ΜΙΛΤΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΑΘΩΩΣΗ ΤΟΥ ΜΙΛΤΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Ο Μίλτος εργάζεται πάνω από 25 χρόνια στο δήμο Ελληνικού (τώρα Ελληνικού – Αργυρούπολης). Το 2007, όταν ο δήμος και οι πολίτες άνοιξαν την πρόσβαση στην πλαζ του Αγ Κοσμά αφαιρώντας τα κάγκελα, η υπηρεσία ανέθεσε στο Μίλτο καθήκοντα φύλακα της παραλίας. Ο Μίλτος υπηρέτησε με συνέπεια στα καθήκοντα που του ανατέθηκαν.
Από τότε είναι στόχος επιθέσεων από την εταιρία και τους ανθρώπους της. Με δεκάδες μηνύσεις για πιθανά και απίθανα αδικήματα. Μια απ’ αυτές για τη δήθεν κλοπή μιας κάμερας ασφαλείας.

Ο Μίλτος δικάστηκε ερήμην, είχε την ατυχία να αλλάξει διεύθυνση και να μην πληροφορηθεί ότι δικάζεται. Μόλις το μαθαίνει κάνει έφεση. Δικάζεται χωρίς την παρουσία του υποτιθέμενου μάρτυρα που τον κατονόμασε σαν κλέφτη και καταδικάζεται σε 6 μήνες με αναστολή.
Ο μηνυτής του μηνύει και το Δήμαρχο γιατί δεν έσπευσε να τον βγάλει σε αργία. Η ποινή των 6 μηνών με αναστολή, μετατρέπεται σε ατιμωτική αργία για το Μίλτο που καταφεύγει στον Άρειο Πάγο. Δικαιώνεται και η υπόθεση επιστρέφει στο Εφετείο.
Χθες  30/1/14 ο Μίλτος δικαιώθηκε καθώς το Εφετείο τον κήρυξε πανηγυρικά αθώο.
Η πανηγυρική αθώωση του αποτελεί απάντηση σε όλη αυτή τη βιομηχανία μηνύσεων που στήθηκε το καλοκαίρι του 2007 εναντίον της δημοτικής αρχής, εργαζομένων και κατοίκων του Δήμου μετά τον αγώνα για την ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία του Ελληνικού.
Με σεμνότητα ο Μίλτος, αμέσως μετά την οριστική αθώωσή του, δήλωσε : "Είναι μια συλλογική νίκη σε έναν αγώνα που δίνεται για πολλά χρόνια και ταυτόχρονα μια προσωπική δικαίωση". 
 
Ποιος αλήθεια θα επιστρέψει στο Μίλτο δεκατρείς μήνες αγωνίας και αργίας που του επέβαλαν οι μνημονιακοί νόμοι; Η ανατροπή είναι κοντά! Ας βάλουμε όλοι ένα χέρι να την επιταχύνουμε. Για να μη ζήσουν άλλοι εργαζόμενοι την ταλαιπωρία του Μίλτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου