ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ – ΕΞΑΝΤΑΣ στη παραλία του Αυτοδιαχειριζόμενου Camping Βούλας 8/9/2013 - 6.00 μμ


ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ – ΕΞΑΝΤΑΣ 
στη παραλία του Αυτοδιαχειριζόμενου Camping Βούλας 8/9/2013 - 6.00 μμ
Το θεραπευτικό πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ – ΕΞΑΝΤΑΣ σε συνεργασία με τη Συνέλευση του Αυτοδιαχειριζόμενου Camping Βούλας διοργανώνουν  παρέμβαση στην παραλία της Βούλας. Στόχος μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε το ευρύτερο κοινό για ένα τρόπο ζωής που αντιτάσσεται στη χρήση ναρκωτικών ουσιών συμμετέχοντας κατά αυτόν τον τρόπο ενεργά σε σημαντικά ζητήματα της κοινωνικής ζωής  και αντιπαραβάλλοντας μια στάση ζωής στη χρήση ναρκωτικών ουσιών και τις εξαρτήσεις. Την Κυριακή 8/9 η ομάδα  - προσωπικό, μέλη, γονείς και εθελοντές του Θεραπευτικού Προγράμματος θα βρίσκεται στην παραλία από τις 6 μ.μ. έως τις 8.00 μ.μ. 
 Θα γίνει καθαρισμός της παραλίας και του περιβάλλοντος χώρου. 
Στο τέλος της δράσης , περίπου 8.45 μμ θα γίνει προβολή ταινίας .
Η προβολή είναι δωρεάν - ανοιχτή και μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι όσοι το επιθυμούν .
Η επιλογή της ταινίας είναι επιλογή των μελών του  Προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ – ΕΞΑΝΤΑΣ ,
ανάμεσα από της διαθέσιμες που τους προτείναμε :

           Θα προβληθεί η γαλλική ταινία  των  Eρίκ Τολεντανό και Ολιβιέ Νακάς

“ΟΙ  ΑΘΙΚΤΟΙ ” (  INTOUCHABLES ) - 2011  

                                                   
   Το σενάριο της ταινίας βασίζεται στην πραγματική ιστορία ενός πλούσιου αριστοκράτη, ο οποίος έχοντας μείνει καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι μετά από ένα ατύχημα με αλεξίπτωτο, επιλέγει για βοηθό του στην καθημερινότητα, τον Ντρίς, τον πιο απρόσμενο υποψήφιο, έναν πρόσφατα αποφυλακισμένο μαύρο νεαρό, από τις φτωχές συνοικίες στα προάστια του Παρισιού.
   Δύο διαφορετικοί κόσμοι συναντιούνται και παρά τις διαφορές τους οι πρωταγωνιστές μοιράζονται μια αληθινή φιλία, κωμική και δυνατή, χαρίζοντας γέλιο αλλά και γνήσια συγκίνηση, με ένα θέμα που εκ πρώτης όψεως μόνο αστείο δεν φαντάζει.

*************************************************************************

Το Θεραπευτικό Πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ Νόστος του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕ.ΘΕ.Α.)  δραστηριοποιείται στον Πειραιά και την ευρύτερη περιοχή του. Όλες οι υπηρεσίες του βρίσκονται στον Πειραιά  εκτός της θεραπευτικής κοινότητας που βρίσκεται  στα Σελήνια της Σαλαμίνας.

Απευθύνεται σε  ενήλικες χρήστες ναρκωτικών  ουσιών και τις οικογένειές τους. Κατά την διάρκεια της απεξάρτησης δεν χρησιμοποιούνται υποκατάστατα και φαρμακευτικές ουσίες. Το πρόγραμμα είναι εθελοντικό και όλες οι υπηρεσίες προσφέρονταιδωρεάν. Παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής κινητοποίησης, (street work), κοινωνικής επανένταξης  και εκπαίδευσης σε ενήλικες χρήστες ναρκωτικών ουσιών και τις οικογένειες τους. Παράλληλα υποστηρίζει εργαζόμενους και περιστασιακούς χρήστες ουσιών.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω  πληροφορία μπορείτε να απευθυνθείτε στα εξής τηλέφωνα: 2104226005, 2104112778.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου