ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΒΟΥΛΑΣ

ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΕΦΡΑΣΑΝ     ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ, ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ  ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΌΜΕΝΟ  ΚΑΜΠΙΝΚ ΤΗΣ ΒΟΥΛΑΣ

«Είμαστε εναντίον της Μέρκελ και στο πλευρό των Ελλήνων» με αυτά τα λόγια ξεκίνησε το χαιρετισμό του προς τους εθελοντές του αυτοδιαχειριζόμενου κάμπινγκ της Βούλας ο Wolfang Pomrehn (Βόλφανγκ Πόμρεν), δημοσιογράφος από το Βερολίνο που συμμετείχε στην αντιπροσωπεία των Ευρωπαίων, οι οποίοι βρίσκονται αυτές τις ημέρες στη χώρα μας για να συμπαρασταθούν στους αγώνες των Ελλήνων ενάντια στο δεύτερο πακέτο των μέτρων.

Η αντιπροσωπεία, στην οποία εκτός του Βόλφανγκ Πόρμεν συμμετείχαν και ο Rainer Thomann (Ράινερ Τόμαν) συνδικαλιστής από τη Ζυρίχη, η Tania Sainz (Τάνια Σέιντς) από το Αμβούργο, εκπρόσωπος της Attac, ο Romin Khan(Ρόμιν Κάν) συνδικαλιστής από το Βερολίνο  και η Heike Schrader, (Xάικε Σράντερ) δημοσιογράφος, απεσταλμένη της Γερμανικής εφημερίδας Jugenwelt (Γιούγκενβελτ)στην Αθήνα. Η αντιπροσωπεία ζήτησε συνάντηση  με το Δ.Σ. της Εναλλακτικής Δράσης για να ενημερωθεί για την πορεία του αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της παραλίας, ενώ επίσης έδειξε ενδιαφέρον   και τις υπόλοιπες εναλλακτικές δραστηριότητες οικολογικού, πολιτιστικού και κοινωνικού χαρακτήρα που πραγματοποιεί η οργάνωση  στη χώρα μας.
Ο πρόεδρος της Εναλλακτικής Δράση, Μάκης Σταύρου ενημέρωσε αναλυτικά την αντιπροσωπεία και παράλληλα τους μίλησε για το εγχείρημα του αυτοδιαχειριζόμενου κάμπινγκ, για το οποίο έδειξαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και ζήτησαν να το επισκεφθούν.
Κατά την επίσκεψή  τους στο μίλησαν με εθελοντές και ενημερώθηκαν  ότι το κάμπινγκ λειτουργεί από τις 10 Ιουνίου  με προσωπική δουλειά και χρήματα των εθελοντών και με τη στήριξη του δήμου στο κομμάτι της καθαριότητας .Οι πολίτες μπορούν να απολαμβάνουν δωρεάν  κολύμβηση και αναψυχή, ενώ οργανώνονται πολλές εκδηλώσεις (κινηματογραφικές προβολές ,μουσικές και ψυχαγωγικές βραδιές, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, οικολογικές και κοινωνικές εκδηλώσεις και συζητήσεις), οι οποίες επίσης είναι πάντα δωρεάν στα πλαίσια της ανάπτυξης και τόνωσης του αισθήματος αλληλεγγύης.
Οι ευρωπαίοι εντυπωσιάσθηκαν από τον πλούτο και την ποικιλία των εκδηλώσεων και ένιωσαν έκπληκτοι, όταν έμαθαν ότι όλες αυτές οι εκδηλώσεις γίνονται με χρήματα των εθελοντών.
Στο Βερολίνο επεσήμανε ο Ρόμι Κάν θεωρείται αυτονόητο ότι ο δήμος όχι μόνο στηρίζει οικονομικά τέτοιες πρωτοβουλίες, αλλά και τις προβάλει. Μάλιστα προσέφερε  500 Ευρώ εκ μέρους της Ομοσπονδίας των Γερμανών εργαζόμενων για τη στήριξη των δράσεων του κάμπινγκ επισημαίνοντας ότι είναι μια συμβολική ενέργεια αλληλεγγύης των Γερμανών προς τους Έλληνες.

Η αντιπροσωπεία παρακολούθησε με προσοχή τη συνέλευση  των εθελοντών που έγινε πριν από την κινηματογραφική προβολή  ενημερωνόμενη από την Χάικε, που  μιλά λίγα  ελληνικά και αποχώρησε με το σύνθημα «οι ευρωπαίοι εργαζόμενοι στηρίζουν τους αγώνες των Ελλήνων, μέσα σε θερμά χειροκροτήματα. Αποχωρώντας τόνισαν  ότι όταν επιστρέψουν στις χώρες τους  θα μεταφέρουν και σε ειδικές εκδηλώσεις και με δημοσιεύματα αυτά που είδαν, φωτογράφησαν  και έμαθαν  στην Ελλάδα.

Κλείνοντας αναφέρουμε ενημερωτικά ότι πριν από την επίσκεψη στο κάμπινγκ της Βούλας η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε το Κοινωνικό Ιατρείο του Ελληνικού .

  Η γραμματεία  της Εναλλακτικής Δράσης .


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου